Ontstaan van leningen

Ontstaan van leningen

Als we gaan hebben over het ontstaan van leningen is het eerst verstandig om weer te geven hoe het geld is ontstaan. Geld is in het leven geroepen als ruilmiddel. Het moet een bepaalde waarde vertegenwoordigen en het kan geruild worden tegen spullen. Dit isOntstaan van leningen gebeurt omdat het ruilen van spullen tegen spullen wat voor de uitvinding van geld de normaalste zaak van de wereld was niet goed te regelen was. Het is moeilijk inschatten hoeveel dekens een schaap waard is. En hoe meer spullen erin de wereld kwamen hoe moeilijker dat werd. Je moest alle spullen constant weer tegen elkaar afwegen. Je moest op dat moment zoveel onthouden dat dit niet meer haalbaar was. Er is toen besloten om alle spullen te waarderen ten opzichte van geld. Alles kreeg een waarde en alles vertegenwoordigde een waarde. Geld werd op dat moment gebruikt om het ruilen van spullen te vergemakkelijken en te vereenvoudigen. Wil je meer weten of ruilhandel bekijk dan eens > dit artikel < . Wilt u weten of u geld kunt lenen bekijk dan eens > dit artikel <

Geld en lenen

Op het moment dat geld als algemeen ruilmiddel volledig normaal was zijn de leningen nog niet ontstaan. Onder leningen verstaan wij namelijk de commerciële leningen ofwel leningen waar geld aan verdiend wordt. Maar vanaf het moment dat er geld was zijn er ook leningen geweest. Echter betaalde je dat hetzelfde bedrag weer terug. Toch was dit maar zeer zeldzaam. Het was vroeger normaal als je iets wou kopen dat je daarvoor spaarde. Het was vroeger zelfs verboden om rente te vragen als je geld uitleende en dat is nog niet eens zo lang geleden. Heden ten dage is het in islamitische landen nog steeds verboden om rente te vragen op het moment dat er geld wordt uitgeleend. Meer weten klik dan hier.

Ontstaan van leningen gevaarlijk

Of het ontstaan van leningen gevaarlijk is voor ons voortbestaan of in elk geval de levensstandaard die wij hanteren zal enkel de toekomst kunnen uitwijzen. Zo was er vroeger altijd een onderpand voor geld in de vorm van goud en goederen. Natuurlijk werden deze goederen ook minder waard, maar dan staat niet verhouding met het ontstaan van geld heden ten dage. Een simpel voorbeeld laat zien dat leningen en rente eigenlijk niks is. Als er op dit moment namelijk 1.000 euro bestaat op de wereld (is natuurlijk fictief) en u gaat naar de bank en zegt dat u 50 euro wilt lenen, dan bestaat er naar uw lening ineens 1050 euro op de wereld. Dit is natuurlijk erg raar en roept enkele vragen op. U leent dus geld van een bank of financieringsmaatschappij dat niet bestaat.

Geld is daarnaast een product geworden wat nog meer geld maakt. U betaald namelijk rente over het door uw geleende bedrag. U betaald dus in plaats van 50 euro terug bijvoorbeeld 60 euro terug. Dat betekend dat er dan ineens 1060 euro op de wereld bestaat. Dat zou dus betekenen dat er steeds meer geld op de wereld komt en dat wij als mensen steeds rijker worden en meer geld krijgen. Maar het tegendeel is waar. Wij moeten allemaal zoveel geld betalen aan rentes en belastingen omdat anders het geld niks meer waard zou zijn. Dus hoe meer geld er geleend moet worden hoe meer er betaald moet worden. Daarom blijven overheden ook investeren en geld uitgeven wat er niet is.

 

Weten of jij ook een doorlopend krediet of lening kunt ontvangen klik dan hier

 

 

 

This entry was posted in Doorlopend krediet oversluiten and tagged , . Bookmark the permalink.