Bureau Krediet Registratie

Bureau Krediet Registratie (BKR)

Het Bureau Krediet Registratie afgekort het BKR is bij de meeste mensen die met welke vorm van lenen dan ook te maken heeft gehad wel bekend. Maar welke opvattingen over het Bureau Krediet Registratie zijn nu juist en welke niet. Wat doet het Bureau Krediet Registratie precies? Onderstaand filmpje zal het meeste duidelijk maken…

Wat doet het Bureau Krediet Registatie

Kortom heeft het Bureau Krediet Registratie het voornemen om te voorkomen dat u teveel  financiële verplichtingen aangaat. Verplichtingen die u volgens “de norm” niet zou kunnen dragen of die voor u niet verantwoordelijk zijn om te dragen. Dit doen zij niet door een adviserende rol aan te nemen, maar enkel door informatie te verstrekken die bij het Bureau Krediet Registratie bekend is door te geven aan een eventuele nieuwe geldverstrekker. Het Bureau Krediet Registratie bepaald daarom ook niet of u een lening krijgt maar verstrekt en registreert enkel de registratie van uw huidige kredieten.

De informatie over uw huidige kredieten wordt vastgelegd door het Bureau Krediet Registratie in het Centraal Krediet Informatiesysteem afgekort CKI.

Of u een lening kunt dragen wordt beoordeeld door een kredietverstrekker. Wilt u weten of u een doorlopend krediet of lening kunt krijgen of oversluiten bekijk dan eens deze site.

Wat betekend het Bureau Krediet Registratie voor u

Een veel gemaakte denkfout over het Bureau Krediet Registratie is dat zij alleen schulden bijhouden. Deze opvatting is echter niet correct. In het CKI (informatiesysteem van het Bureau Krediet Registratie) staan alle betalingsverplichtingen die consumenten op kredietovereenkomsten hebben afgesloten. Het zijn dus niet alleen de overeenkomsten waarbij betalingsproblemen zijn ontstaan. De kans dat uw gegevens bij het Bureau Krediet Registratie bekend zijn is dus vrij groot. Als u een kredietvorm heeft of de afgelopen vijf jaar hebt gehad zijn uw gegevens bekend bij het Bureau Krediet Registratie.

Wie mag de gegevens van het BKR inzien

De gegevens die bekend zijn bij het Bureau Krediet Registratie mogen worden ingezien door uzelf en de partijen die zijn aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie. De bedrijven die bij het BKR zijn aangesloten hebben als belangrijkste hoofdactiviteit het bedrijfsmatig en voor eigen rekening en risico verstrekken van kredieten.

Een lening met BKR-vermelding

Wanneer u een negatieve BKR-registratie heeft of u heeft het maximale bedrag geleend wat u volgens de richtlijnen zou mogen lenen dan kunt u bij een geldverstrekker die is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie geen lening meer ontvangen.

Er zijn tegenwoordig echter geldverstrekkers die niet zijn aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie en die daarom dus ook geen toetsing doen bij het BKR. Vaak hebben deze kredietverstrekkers hun eigen methodes om te bepalen of u in aanmerking komt voor een krediet. Dit lijkt in eerste instantie interessant als u een negatieve melding heeft of als u aan uw maximum zit, echter moet u zichzelf de vraag stellen of dat ook echt zo is.

Het Bureau Krediet Registratie heeft zichzelf als missie gesteld het voorkomen van overkreditering en problematische schulden situaties. Het Bureau Krediet Registratie is er juist voor bedoeld om ervoor te zorgen dat u niet een te grote betalingsverplichting aangaat. Het lijkt daarom misschien interessant maar in de praktijk zijn het vaak geldverstrekkers die u veel rente rekenen en met veel kosten opzadelen. Het is daarom ook verstandig om na te gaan of het in uw situatie verstandig is een krediet af te sluiten.

Wilt u meer informatie over het BKR kijk dan eens op hun site: www.bkr.nl

Wilt u nou graag weten of u een krediet kunt krijgen of dat u uw huidige krediet kunt oversluiten tegen een voordeligere rente? Bekijk dan eens deze site.

This entry was posted in Bureau Krediet Registratie and tagged , . Bookmark the permalink.